De voorhoede van adviserend Nederland

5

In de uitzending van BNN-Vara Kassa van 2 december jl. werd aandacht geschonken aan het vaak voorkomende probleem dat een hypotheek nog niet finaal akkoord is, terwijl de termijn van ontbindende voorwaarden afloopt. U herkent dit ongetwijfeld.

In de uitzending werd aandacht geschonken aan een situatie waarbij dit tot enorme stress heeft geleid bij een huizenkoper. Ook werden er cijfers gepresenteerd. Op basis van HDN-cijfers blijkt dat in plusminus 1 op de 4 gevallen de doorlooptijd langer dan 6 weken is.

Om een en ander verder te specificeren heeft HD Connect – Accelerate voor Kassa cijfers geleverd over de afgelopen periode. En dan niet in zijn algemeenheid, maar specifiek en transparant.  Met de namen van geldverstrekkers.

Financieel adviseurs die met Accelerate werken weten precies wat de doorlooptijden zijn van de partijen waar zij mee samen werken. Omdat elke actie wordt gelogd van eerste aanvraag vanuit het adviespakket tot finaal akkoord (en ook daarna, maar dat hebben we in deze meting niet meegenomen). Dat maakt dat er grond is voor een vruchtbare dialoog tussen adviseurs en hypotheekbanken.

Tegelijkertijd wordt in de uitzending door directeur Cindy van de Velde van Vereniging Eigen Huis aangegeven dat het belangrijk is om met een hypotheekadviseur in zee te gaan. Daar komt bij dat in de uitzending nog wordt aangegeven dat het van belang is om zo veel mogelijk stukken reeds te verzamelen. En ook daar behoort de gebruiker van Accelerate tot de voorhoede van hypotheekadviserend Nederland. Met het gebruiksvriendelijke klantportaal is de Accelerate-gebruiker is staat om de meest relevante stukken al vooraf gestructureerd te verzamelen en het klantdossier goed voor te bereiden.

Doet u ook mee met de voorhoede van hypotheekadviserend Nederland? Graag demonstreren we de mogelijkheden bij u op kantoor.

Bekijk de uitzending  van Kassa door op onderstaande link te klikken;
https://kassa.bnnvara.nl/media/379925